Aanmelding voor de volgende SUFOV Basiscursus Fotografie

Aanmeldingsformulier (klik hier) voor de volgende cursus

Door bovenstaande formulier in te vullen kunt u zich opgeven voor de eerstvolgende cursus.

 

SUFOV Basiscursus Fotografie maart 2020

De Surinaamse Fotografen Vereniging heeft als doel het bevorderen en ontwikkelen van de fotografie in geheel Suriname. Al langer dan 10 jaren biedt SUFOV daarom de gemeenschap de cursus basisfotografie aan. Ook dit jaar is er weer grote belangstelling voor de cursus die zal plaatsvinden in de maand maart.

De cursus is bestemd voor een ieder vanaf 14 jaar met een camera die nog vaak problemen heeft om een goede foto te maken bv. het onderwerp is wazig en onscherp, of de foto is onherkenbaar door overbelichting, of juist ongewenst te donker, of de kleuren op de foto verschillen heel veel van de kleuren in het echt.
Je leert de camera functies in te stellen en de camera te bedienen en krijgt enkele compositiestijlen aangeleerd om voortaan altijd goede en scherpe foto’s te kunnen maken. Je krijgt persoonlijke begeleiding tijdens de praktijkdagen in heel kleine groepen (max. 5 personen), zodat een ieder voldoende aandacht krijgt. Hierbij maak je zelf foto’s en krijg je meteen uitleg van een begeleider. Op de gewone lesdagen zelf lopen er ook altijd extra begeleiders in de zaal om te helpen bij camera functies instellingen van de cursisten. De camera moet wel een Spiegel Reflex Camera (DSLR) zijn of anders in elk geval een camera's waarbij de belichtingsinstellingen manueel afstelbaar zijn.

Na elke cursus wordt er ge-evalueerd, ook met de hulp van de adviezen van de cursisten. Op basis hiervan wordt de cursus elke keer weer verbeterd. Nu is de cursus heel praktisch, men krijgt geen ballast om te leren, en de vooruitgang van de cursisten is meteen zichtbaar. Aan de cursus mogen ook jonge tieners deelnemen, aangezien de lesstof op eenvoudige manier wordt overgebracht. Wel wordt dan eerst overleg gepleegd met de ouders.

Naast de beste kwaliteit, is op uurbasis bekeken, de SUFOV cursus nog steeds de basiscursus fotografie met de beste prijs die er te vinden is in Suriname. Ondanks de prijsstijgingen van dranken, zaalhuur en huur AV equipment is het cursusgeld niet veel hoger geworden, om het ook voor mensen die het de afgelopen tijd financieel zwaarder hebben gekregen toegankelijk te houden.

Naast de vrijetijdsfotografie of voor hun werk, zijn veel oud cursisten uiteindelijk terecht gekomen als fotojournalist, of als reclame fotograaf voor websites, magazines, billboards, facebook pages, enz., of als commercieel fotograaf die bv huwelijksreportages doen of professionele portret en familie foto’s maken. Daarnaast hebben oud-basiscursisten zelfs prijzen gewonnen bij internationale fotowedstrijden.


Vragen kan men e-mailen naar sufov2009@gmail.com.

Cursusgeld:

SRD 595,-
 

Lesmodules:

Camera, Lens, Belichting, Compositie, Flitsen, Digitale Opslag en een behoorlijk aantal Praktijkopdrachten


Lesdagen en -tijden

maandag 2 maart 2020, 18.00 - 21.00 uur
donderdag 5 maart 2020, 18.30 - 21.00 uur
woensdag 11 maart 2020, 18.30 - 21.00 uur
zaterdag 14 maart 2020, praktijkdag 15:45-18.45 uur
woensdag 18 maart 2020, 18.30 - 21.00 uur
zondag 22 maart 2020, praktijkdag 06.45-9.45 uur
dinsdag 24 maart 2020, 18.30 - 21.00 uur
vrijdag 3 april 2020, 18.30 - 21.00 uur

 

Plaats: Lalla Rookh Complex, Lalla Rookhweg 54, Paramaribo.
Praktijkdagen op een plek in of rond het centrum van Paramaribo


Zie ook:

Inschrijf formulier (PDF)
Reglement SUFOV Basiscursus (PDF)

groepsfoto basiscursus juni 2014 tori oso.jpg